Proiecte de investiții din fonduri europene în Piatra Neamț

Primarul Dragoș Chitic și echipa liberală de la Piatra Neamț pregătesc pentru următorii ani proiecte de investiții de zeci de milioane de euro din fonduri europene în Piatra Neamț.

Majoritatea proiectelor vor fi finanțate în cadrul POR și beneficiază de o finanțare de 98 % din partea Uniunii Europene, contribuția municipalității fiind de 2 %.

Dragoș Chitic a declarat azi în conferința de presă susținută la sediul Partidului Național Liberal:

Avem în pregătire proiecte care vor aduce în orașul nostru în următorii ani câteva zeci de milioane de euro în principal din fonduri europene. Proiectele vizează  modernizarea căilor de circulație și a transportului public de persoane, realizarea de piste pentru bicicliști și încurajarea utilizării bicicletei prin implementarea unui sistem de bike sharing. Vom dezvolta prin aceste proiecte și conceptul de smart city prin implementarea unui sistem de management inteligent al traficului, amplasarea de stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea de parcuri publice multifuncționale. Nu vor neglijate nici unitățile de învățământ. Sunt incluse în proiecte de reabilitare , modernizare și dotări creșe, grădinițe, școli generale și licee

Echipa liberală de la Piatra Neamț a propus și va susține în Consiliul Local ca taxele și impozitele pentru anul 2019 să nu fie majorate.

Romel Bîrjoveanu, liderul de grup PNL din Consiliul Local:

Săptămâna viitoare vor fi aprobate în Consiliul Local taxele și impozitele pentru anul 2019. Chiar dacă primăria nu stă foarte bine financiar din cauza creditelor contractate în urmă cu 11-12 ani și a modificării aberante a legislației fiscale la nivel național de către actualii guvernanți , consider că povara fiscală nu trebuie transferată pe umerii populației

Liberalii și-au mai propus ca din 2019 să fie extinse gratuitățile la transport în municipiu pentru elevi , pensionari și alte categorii de persoane cu venituri reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: