Clinică veterinară mobilă la Piatra-Neamț, în sprijinul campaniilor de sterilizări pentru câini și pisici

După o călătorie de peste 4000 de km dus-întors, Claudia Filip, președintele Asociației „Claudia Încă o șansă”, și dr. veterinar Andrei Tudor, reprezentant al Asociației „Prieten Credincios”, au adus în Piatra-Neamț, din Suedia, o mașină primită ca donație din partea Asociației „Swedish Animal Aid”. Acest autovehicul va fi transformat într-o clinică veterinară mobilă, facilitând deplasarea în timpul campaniilor de sterilizare pentru câini și pisici în zonele rurale din Neamț.

Reamintim că aceste asociații din Neamț și din Suedia au contribuit doar anul acesta la sterilizarea gratuită, cu fonduri susținute din donații și fără implicarea autorităților locale, a 2500 de câini și pisici din județ. Colaborează în acest sens cu mai mulți medici veterinari: în zona Piatra-Neamț (veterinar Andrei Tudor), zona Roman (veterinar Andrei Lungu), zona Roznov (veterinar Raluca Davidov), zona Dochia (veterinar Loredana Berea).

Autovehiculul a fost donat Asociației „Prieten Credincios„ din Piatra-Neamț de către Swedish Animal Aid și urmează să se facă o evaluare a lucrărilor necesare pentru modificarea și omologarea viitoarei clinici mobile. Se estimează ca din primăvara anului 2022 această clinică veterinară mobilă să fie funcțională și să contribuie semnificativ, mai ales în zonele rurale, la reducerea animalelor fără stăpân din Neamț prin sterilizare.

Pentru costurile de transformare în clinică mobilă, dar și pentru următoarele 100 sterilizări de câini și pisici, Swedish Animal Aid a primit o donație importantă de la  Svenska Djurskyddsföreningen. Această asociație lucrează încă din 1875 pentru bunăstarea animalelor din Suedia. Militează pentru drepturile animalelor la viață și la condiții bune de trai.

Animalele nu au o voce în societate, din acest motiv este important, în viziunea suedezilor, ca oamenii, preocupați de bunăstarea tuturor ființelor vii, să le ofere o voce.

Dr. Andrei Tudor este unul dintre puținii medici veterinari din Neamț care s-au mobilizat în acest demers curajos, obositor, dar cu rezultate benefice pe termen lung al campaniilor de sterilizări. Pentru programări sunați la următoarele numere de telefon: 0740318815 sau 0233232429 – adresă cabinet str. Pictor Grigorescu, nr. 12, Piatra-Neamț.

Puteți sprijini activitatea Swedish Animal Aid donând pe pagina lor de Facebook – aici sau direct la cabinetele veterinarilor. Pentru sterilizarea mai multor pisici, în mai multe zone ale județului, este nevoie de donații. Să nu uităm nici de consumabilele necesare în timpul intervențiilor chirurgicale: instrumentar medical steril, fire de sutură etc.

De asemenea, primarii interesați să susțină aceste campanii, financiar sau logistic, sunt rugați să contacteze, chiar și în limba română, Swedish Animal Aid la emailul info@swedishanimalaid.se sau pe pagina de facebook – aici.

Activitatea Claudiei Filip poate fi susținută astfel:

ASOCIAȚIA CLAUDIA ÎNCĂ O ȘANSĂ – Telefon 0741 545 622
CIF: 43670519
Cont IBAN:
RON: RO32BREL0002002958210100
EUR: RO48BREL0002002958210200
USD: RO64BREL0002002958210300
COD SWIFT: BRELROBU
PayPal: claudiadascalita@yahoo.com
revolut.me/claudinfj4

Facebook: https://www.facebook.com/AsociatiaClaudiaIncaoSansa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: