Piatra Neamț: Sistem bike sharing cu bani europeni

Piatra Neamț: Sistem bike sharing cu bani europeni

În paralel sunt în implementare alte proiecte europene ce prevăd realizarea de piste pentru bicicliști Sistem bike sharing cu bani europeni la Piatra Neamț, acesta este unul dintre proiectele pe care Dragoș Chitic dorește să îl implementeze în următorul mandat de primar al municipiului Piatra Neamț.

Sistemul va fi realizat din bani europeni, contribuția municipalitătii pietrene fiind de doar 2% din valoarea totală a proiectului. Este vorba despre 22 de stații pentru închiriere biciclete, în toate cartierele orașului, în zonele cele mai tranzitate.

Proiectul cuprinde realizarea a 22 de stații pentru închiriere biciclete în toate cartierele orașului, în punctele cheie, în zonele cele mai tranzitate de locuitori dar și de turiști. Majoritatea stațiilor pentru închirierea bicicletelor sunt amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene cu rețele de piste pentru biciclete. Cele 220 de biciclete (160 clasice și 60 electrice) amplasate în cele 22 de stații vor putea fi închiriate prin achiziționarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor care vor fi amplasate în 10 dintre cele 22 de stații. Este și acesta unul dintre proiectele care vor alătura municipiul Piatra Neamț de alte orașe europene unde astfel de sisteme există. Îmi doresc un nou mandat pentru a putea finalizez si acest proiect care are contractul de finanțare semnat și sunt convins, va aduce bucurie pietrenilor, dar va crește și atractivitatea turistică a municipiului nostru. Am apelat din nou la varianta fondurilor europene pentru că acestea reprezintă condiția necesară, dar și garanția dezvoltării accelerate a unui oraș, garanția creșterii calității vieții cetățenilor”, a declarat Dragoș Chitic.

Alte două proiecte europene care vor aduce bucurie iubitorilor mersului pe bicicletă vor debuta la începutul anului viitor. Este vorba despre modernizarea și reconfigurarea coridorului urban de transport (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști): B-dul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu – B-dul Decebal, proiect în valoare de 5.600.000 euro, [i modernizarea și reconfigurarea străzii Mihai Viteazu (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști), în valoare de 3.063.000 euro.

Așa cum am mai afirmat și cu alte ocazii, m-am bătut și voi continua să mă bat pentru fiecare eurocent pe care pot să-l atrag pentru Piatra Neamț. Aceasta trebuie să fie preocuparea prioritară a oricărei administrații care își dorește performanță, care iși dorește să le ofere oamenilor condiții de trai ca în celelalte țari europene. Nu ne oprim aici, continuăm împreună și vom face din Piatra Neamț un oraș european de 10+”, a încheiat Dragoș Chitic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: