Sfaturi de la Institutul de Sănătate Publică pentru cei care comandă produse din China!

Foarte multe persoane comandă diferite produse de pe magazinele online care livreaza produse direct din China. Magazinele online chinezești, cum ar fi aliexpress, gearbest, bangood, etc. livreaza milioane de produse în toată lumea.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP):

Riscul infecţiei cu noul coronavirus în urma contactului cu un colet venit din China este extrem de redus, dar luarea de măsuri de protecţie personală este binevenită.

Astfel, pentru a reduce și mai mult riscul, se recomandă măsurile de igienă obișnuite, care constau în:

  • Curăţarea suprafeţei obiectului/obiectelor cu dezinfectanţi uzuali (pe bază de alcool etilic 70% sau clor);
  • Spălarea imediată a mâinilor cu apă și săpun după manipularea obiectelor presupus a fi contaminate

Trebuie menționat că deși, s-a observat faptul că noul coronavirus necesită un contact strâns pentru transmiterea interumană, nu este exclusă posibilitatea transmiterii și prin contact cu suprafeţe /obiecte care au fost contaminate cu secreţii respiratorii provenite de la o persoană infectată.

”Totuși, având în vedere rezistenţa redusă a coronavirusurilor în mediu, ele fiind virusuri fragile, se presupune că, și în cazul noului coronavirus, este puţin probabilă transmiterea prin intermediul coletelor internaţionale (via avion sau pe cale navală), ţinând cont de timpul lung de procesare și transport”, precizează INSP.

OMS nu recomandă restricții pentru călătorii sau comerț!

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă aplicarea restricțiilor de călătorie sau comerț cu China, pe baza informațiilor disponibile în acest moment.

Este necesar ca autoritățile de sănătate publică și personalul medical să ofere călătorilor din zonele afectate informații pentru a reduce riscul general de infecție respiratorie acută, prin:

  • evitarea contactului apropiat cu persoane care suferă de infecții respiratorii acute și cu animale (vii sau moarte) sălbatice sau domestice
  • spălarea frecventă a mâinilor, în special după contact direct cu persoanele bolnave sau cu obiectele acestora
  • acoperirea nasului și a gurii in timpul tusei și a strănutului, cu un șervețel sau cu pliul cotului, și contactarea medicului sau a autorităților naționale de sănătate în caz de simptome de infecție respiratorie acută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: