Începe școala! Structura noului an școlar 2019-2020

Luni, 9 septembrie, este prima zi a noului an școlar 2019 – 2020.

Durata noului an şcolar este 35 săptămâni de cursuri, structurate în două semestre, respectiv:

  • semestrul I, între 9 septembrie 2019 – 20 decembrie 2019
  • semestrul al II-lea, între 13 ianuarie 2020 – 12 iunie 2020

Cum sunt programate vacanțele

  • vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020)
  • vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020)
  • vacanţa de vară: 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021

Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menţionate, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Programul naţional „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe o perioadă de cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Probele scrise din cadrul Evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a se vor desfășura în zilele de:

  • 15 iunie 2020 – Limba şi literatura română;
  • 17 iunie 2020 – Matematica;
  • 18 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă
  • 22 iunie 2020 – afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
  • 27 iunie 2020 – afişarea rezultatelor finale.

În ceea ce privește calendarul examenului național de Bacalaureat din anul școlar 2019 – 2020, prima sesiune se va desfășura între 9 iunie și 7 iulie 2020 (evaluarea competențelor: 9 – 19 iunie; probele scrise: 22 – 25 iunie; afișarea rezultatelor inițiale – 30 iunie; afișarea rezultatelor finale – 7 iulie), în timp ce sesiunea a doua este programată în perioada 18 august – 3 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close