8 noiembrie, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica cinstește Soborul Sfinților Mihail și Gavriil și a tuturor Puterilor cerești celor fără de trupuri. Deci, pe 8 noiembrie nu îi prăznuim doar pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ci pe toate cetele îngerești care nu s-au despărțit de Dumnezeu.

Arhanghelul Mihail este conducătorul forțelor divine ale binelui în lupta împotriva forțelor răului. Fiecare arhanghel este conducătorul unei mari legiuni de îngeri în lupta împotriva forțelor întunericului.  Arhanghelul Mihail este cunoscut ca luptător, fiind cel care alungă balaurul, adică pe îngerul cel căzut, Lucifer, și restabilește regatul luminii pe pământ

Arhanghelul Gabriel este cunoscut ca vestitor al nașterilor. El este menționat de 4 ori în Biblie, de fiecare dată având rol de mesager divin. În Geneză, arhanghelul Gabriel i-a apărut lui Abraham aducându-i la cunoștință că soția sa Sara, în vârstă și stearpă, va naște un fiu. Același arhanghel i-a apărut Elisabetei, vestind-o că va avea un fiu. El este Îngerul Bunei Vestiri, care i-a anunțat Fecioarei Maria nașterea Mântuitorului.

Peste 1,3 milioane de români îşi serbează, pe 8 noiembrie, ziua numelui, cu ocazia sărbătoririi Sinfiţilor Mihail şi Gavriil. În această zi, cu toţii ne gândim la persoanele dragi din jurul nostru care poartă aceste nume, să le transmitem un gând bun.

Un sincer LA MULŢI ANI le urăm  tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: